full screen background image

 

Winetrip


Zaterdag 23 november 2013

Gelukkig kan ik nu over iets vertellen wat nog maar een week geleden is, dat is een stuk makkelijker. Afgelopen zaterdag ben ik met Elleke en een reisorganisatie op een wijn trip geweest. We zouden wijn gaan 'proeven' en een ontzettend gaaf gebouw bekijken...

Het begint nu al koud te worden in Madrid, we zitten nog niet onder graden 0, maar ik heb mijn winterjas toch al aan. Ik ben stiekem toch al gewend aan de Spaanse temperaturen, haha. We gingen richting het noorden van Spanje, naar provincie Burgos, een provincie in het midden-noord. We reden eerst naar een streek waar ze wijn produceren, het stadje heet Gumiel de Izán en de wijnfabrikant heet Bodegas Portia. Hier was het dus nog veel kouder dan in Madrid, ik heb zelfs sneeuw gezien die dag! Ik wist dat het gebouw waar de wijnen gefrabiceerd worden een zeer gaaf gebouw is. Eenmaal daar was het ook super gaaf, het is ontworpen door Norman Foster, echt een heel erg bekende architect, nu ook weer: even googlen! Het gebouw was zo gebouwd dat het van binnen makkelijk is om de temperatuur goed te houden voor de wijnen, dat het er tegelijk ook mooi uitzag, maar dat er ook goed gewerkt kon worden, en vooral belangrijk, het was design verantwoord! De wijnen werden niet saai opgeslagen, maar daar had Norman weer wat leuks op verzonnen, en de vaten waar de wijn in gemaakt word werden belicht door roze licht waardoor het ook weer veel gaver uitzag. Alles was over nagedacht, behalve een haakje op de wc voor je jas en/of tas, haha. Het gebouw heeft 3 armen, en op twee van de armen kunnen tractors rijden. Zij kunnen zo de druiven afleveren op een hoger punt zodat ze van boven naar beneden kunnen werken, dat maakt de productie makkelijker. Het gebouw was gewoon erg gaaf, en ik ben heel erg blij dat ik dit gezien heb!

Na de rondleiding en hun twee beste wijnen geproeft te hebben (ik begrijp nog niks van wijnproeven, mijn Spaans is echt niet goed genoeg, haha), zijn we nog een stukje naar het noorden gereden naar Lerma. Hier hadden we gehoopt dat we sight seeing zouden doen, maar helaas dacht onze gids daar anders over. Hij zei dat iedereen moest gaan lunchen en dat de bus om 17:30 weer terug zou gaan naar Madrid. Een ontzettende tegenvaller, wat een afzetter, maar helaas. Wij hadden ons opgegeven voor de typische lunch, dus we hadden even goed nog verrassingen op het programma staan. Ik heb zo heerlijk gegeten en gedronken, de flessen rode wijn bleven maar komen, en ik heb dingen gegeten die ik niet zo snel zou bestellen. Ik weet al niet meer precies wat we hebben gegeten maar ik zal de high lights opnoemen. We aten Morcilla de Arroz, dit kun je vergelijken met balkenbrei als ik het goed heb begrepen, maar oh zo lekker. Ik luste eerst geen balkenbrei, maar mama en Ivo jullie mogen het voor me klaarmaken als ik terug ben! Morcilla de Arroz is balkenbrei in combinatie met rijst. We hebben ook nog Lechazo Asado gegeten, dit is lam gegrild in een hout-oven. Het speciale aan deze lam, is dat deze lam alleen maar melk heeft gedronken en nooit heeft gegeten, omdat deze nog maar zo jong waren. Echt zo zielig! Maar ja, het smaakte goed. Nadat we propvol zaten gingen we weer naar huis. Niet op stap ofzo, want ik ging meteen werken aan mijn project, want ik had het heel erg druk met school. Vanaf nu gelukkig weer wat rustiger.


IMG 2188IMG 2190IMG 2189IMG 2196IMG 2191IMG 2194IMG 2198IMG 2200

IMG 2201IMG 2202

IMG 2204IMG 2205IMG 2213IMG 2217IMG 2218IMG 2219

IMG 2221IMG 2225IMG 2223IMG 2224IMG 2226IMG 2230IMG 2229IMG 2239IMG 2235IMG 2236

IMG 2233IMG 2234996662 223590507815750 1745369137 n1422445 223590474482420 792899531 n1457571 223589857815815 1015778622 n

 

 

 

 

 

Share