full screen background image

 

Cruel con toros, cruel con todos. Protest in mijn straat.


Zaterdag 14 september 2013

Alle Madrileños zijn het waarschijnlijk wel gewend, die protesten door de straat. Maar dit meisje uit Limburg is alleen een carnavals optocht gewend door de straten, en verkeer uiteraard. Protesten zijn toch echt iets nieuws voor mij...

Ik zat op mijn kamer toen ik heel veel geschreeuw hoorde buiten, ik wist dat het niet uit een van de appartementen hier achter kwam, want het klonk als een hele grote groep. Wij kunnen vanuit ons appartement niet naar de straat kijken, aangezien daar andere mensen voor wonen. Wij hebben alleen maar uitzicht op de achterkant van het appartementsgebouw. Ik werd toch erg nieuwsgierig, ik dacht: 'is er een voetbalwedstrijd waar ik niks van afweet?' en dat er mensen staan te juigen, net zoals met de wereldkampioenschappen, dat ze gewonnen hebben. Sleutels en telefoon mee, en ik pakte de lift naar beneden, het geschreeuw werd steeds luider. Eenmaal beneden stond de straat helemaal vol met mensen, protesterend.

Het protest ging over de gevechten met stieren, dat er stieren worden gemarteld voor de fun, en dat dat echt niet kan. Ik ben het zo met hun eens! Ook die stierenrennen, ik moet er niets van hebben! Iedereen was zo vol adrenaline, schreeuwend, dat ik ook bijna zin kreeg om mee te doen. Ik ben netjes voor de voordeur blijven staan, foto's maken en filmen, totdat de stoet weer weg was.

Hier kun je mijn filmpje bekijken:
https://www.youtube.com/watch?v=-B2CUQ60Sgc


IMG 1632IMG 1634IMG 1635IMG 1636
IMG 1637IMG 1639IMG 1640

 

 

Share