full screen background image

 

Fashion Night Out Madrid


Vrijdag 13 september 2013

Gisteren was het Fashion Night Out in Madrid, ik weet helemaal niets van mode, dus dit was een goede oefening dacht ik zo. Ik had het nog nooit meegemaakt, en ik barstte van nieuwsgierigheid wat er op zo'n avond te zien is...

Ik ben zelf verzot op van die romantische zwijmel boeken van bijv. Jill Mansell, je hebt er geen verstand voor nodig en het loopt altijd goed af. Met die boeken krijg je een veel positievere kijk op het leven, er is al zoveel ellende. Er zijn ook nog mooie dingen, vaak wat opgeblazen zoals in mijn boeken, maar er zit zeker een kern van waarheid in. Maar in die boeken heb ik wel eens gelezen over Fashion Night's Out, en daar werd verteld dat de meiden en vrouwen op giga hoge hakken, blote benen en de lippen gestift de deur uit gaan. Dus dat had ik ook maar gedaan, want opvallen wou ik niet, met mijn hippie kleren.

In de metro zat en stond het stampvol met meisjes die er allemaal piekfijn uitzagen, ik blij dat ik dat ook gedaan had, en de 'drie' mannen voelden zich nogal opgelaten, haha. Aangekomen bij metro station Serrano, was het hartstikke druk! Zooooveel mensen, vrouwen, die naar de Fashion Night gingen! Bij de hekken om de trap van de metro stonden de mannen elke vrouw te keuren die de trap op kwam, en dat waren er genoeg!

Aangezien ik pas rond de klok van 22:00uur aankwam waren de modeshows en presentaties al voorbij, maar er was nog leven genoeg, de winkels waren dan ook tot 0:00 uur open! Iedere winkel had iets georganiseerd bijv. muziek, artiesten, deelde drankjes/ballonnen/bloemen uit of je werd opgemaakt of je haren werden gedaan. Er waren ook stands waar je op de foto kon met mannelijke modellen, met een ontbloot bovenlichaam bijv., daar werd maar al te graag gebruik van gemaakt.

Kort samengevat heb ik mijn ogen uitgekeken naar de Fashion gekte waar ik zelf niet veel van begrijp, behalve als het Desigual is, maar niet geshopt aangezien het alleen maar dure merken waren. Het was erg leuk om te zien, en dat er zoveel mensen op af kwamen zodat je op sommige plekken stapvoets moest lopen wist ik niet. Ik heb foto's gemaakt zodat jullie een beetje de sfeer kunnen proeven.

Ik schrijf deze blog nu op vrijdag de 13e, en alle Amerikanen zijn waarschijnlijk in paniek op dit moment, maar ik wil jullie even een leuk weetje meegeven. In Madrid is vrijdag de 13e niet de ... , ja hoe noem je het eigenlijk?, enge dag, maar dat is op martes y trece, dinsdag de 13e. Waarom dat nu precies is kan ik nog niet uitleggen, want de wikipedia pagina vertalen is nog wat te hoog gegrepen, maar vraag het me over een tijdje nog maar eens, waarschijnlijk heb ik het dan uitgezocht!


IMG 1593IMG 1595IMG 1596IMG 1597
IMG 1598IMG 1600IMG 1601IMG 1602
IMG 1603IMG 1604IMG 1605IMG 1606

Share