full screen background image

 

Friends wall


Zaterdag 7 september 2013

In mijn laatste vrije week ben ik op woensdag (29aug) naar de Ikea gegaan voor de Manjarisering van mijn kamer. Een muur was nog helemaal kaal en de andere muur had ik al aangekleed met alleen maar handdoeken aan haakjes en mijn strandhoed uit Valencia...

De avond voordat ik met het vliegtuig naar Madrid vloog heb ik een erg leuk cadeau gekregen van mijn liefste vriendinnetjes! Ze hadden een fotohouder in de vorm van een vogelkooi gegeven, je kunt er random je foto's aan vast maken. Deze is helaas te groot voor in mijn koffer, maar de foto's gingen uiteraard mee!

Bij de Ikea wist ik meteen wat ik wilde, een lange plank die bijna mijn hele muur vulde zodat ik er veel lijstjes op kwijt kan, maar ook kan afwisselen in compositie. Uiteraard 3 schattige cactus plantjes en twee schattige vaasjes die werkelijk bijna niks kostte.

Het ophangen was een heel avontuur, ten eerste hadden we geen boormachine, mijn lieve huisgenoot Michael is met mij naar de buurman gegaan, ook hij had geen 'taladro' (boormachine). De Ikea had een goedkope, nou laten we die dan maar kopen, komt altijd van pas. De boor was maar net sterk genoeg voor de stenen muur, we hadden voor 6 gaten maar liefst een hele middag nodig, stelletje amateurs. Maar Michael heeft het erg mooi gemaakt, en ik ben er erg blij mee!

Oh! En voor ik het vergeet, in de grote lijst zit een poster van een schilderij van Vincent Van Gogh, Caféterras bij nacht oftewel Terrasse du café le soir, Place du forum, Arles 1888. Deze heb ik van de grote liefde gekregen. Ik vond op internet een stuk tekst dat Vincent ooit naar zijn zus schreef over dit schilderij:

"Ik ben bezig met een nieuw schilderij van een café bij nacht. Op het terras zijn kleine personen van drinkende mensen. Een grote gele lantaarn verlicht het terras, de straat heeft paarse tinten. De gevels van de huizen en een blauwe lucht met sterren en met een groene boom. Het is een nachtschilderij geworden zonder zwart maar met blauw en paars en groen en felle groene tinten en citroengeel. Ik vind het heerlijk om dit gelijk op de plaats te schilderen. Normaal maak ik eerst een tekening of schets maar nu wilde ik het meteen schilderen."


IMG 1488
IMG 1489
IMG 1490IMG 1491

Share