full screen background image

 

Valencia


Dinsdag 27 augustus 2013

Maandag 19 augustus, de dag dat Ivo een weekje op bezoek komt in Madrid! Aangezien dat het 38 graden was, en nergens een zuchtje wind te bekennen was, had ik erg behoefte aan wind en water. Ik wou ergens heen waar ik in ieder geval niet hoefde te stofzuigen of de was te doen, met andere woorden op vakantie en alleen maar eten en relaxen...

De hele dag moest ik wachten op een smsje met de woorden: 'ik ben er!', om 20:48 was het verlossende bericht eindelijk aangekomen.

Dinsdag morgen om 9:45 uur vertrok onze trein naar Valencia. Wij verwachtte dat de trein ongeveer hetzelfde zou zijn als bij ons, instappen en wegwezen, maar dat was toch even hele andere koek! Het is bijna hetzelfde als vliegen, maar je hoeft niet zo lang te wachten als op een vliegveld. Bagage word gecontroleerd, er rijden veel minder intercity's als bij ons, en de trein is megaaa luxe. De stoptreinen zullen ongeveer hetzelfde zijn als alle treinen in Nederland. 2 uurtjes naar buiten kijken en lezen en we waren gearriveerd. Eenmaal uit het station.. WIND! Heerlijk.

De eerste dag hebben we veel rondgelopen, kerkjes, pleintjes en straatjes kijken en als afsluiter tapas eten. De tweede dag zijn we naar de architectuur van Calatrava geweest kijken, zeer mooi! Hier schrijf ik ook nog een blog over, voor degene die zich niet interesseren in architectuur, it's your lucky day. We zijn die dag nog naar een dierentuin geweest met dieren die leven in het water, onder andere een dolfinarium. Ook zijn we nog naar een formule 1 baan geweest, die nu de gewone weg is. Vroeger was er in Valencia een gracht die nu leeg staat, die gracht is een park geworden van maar liefst 9km lang, hier hebben we uiteraard 19m van gelopen, haha. Op dag 3 zijn we heerlijk naar het strand geweest, lekker uitwaaien, zwemmen en heel veel lezen. Op dag 4 nog even lekker vreemd fruit gegeten in het park en toen weer met het treintje naar huis. We hebben vooral veel gerelaxed.

Nog een leuk weetje over de uitspraak van Valencia, in Nederland zeggen we 'Valensiea' maar in Spanje zeggen ze 'Balentsjia'. De V word altijd uitgesproken als een B. De bekendste straat in Madrid heet bijvoorbeeld Gran Via, maar word uitgesproken als Gran Bia. Ze praten ook heel erg met hun tong tussen hun tanden (moeilijk uitleggen zo), een s of c word meer sissend uitgesproken.

Share