full screen background image

 

Parque del Oeste


Zondag 18 augustus 2013

2 minuten lopen en ik sta in dit prachtige park, Parque del Oeste. Het is de rand van het centrum, en o zo mooi. Er staan genoeg bomen om onder te schuilen met deze warmte, en je hebt er een werelds uitzicht over de stad...

Er vertrekt een kabelbaan naar Casa de Campo, een nog groter park wat open is voor publiek, waar een groot meer is, en wat grotendeels omgetoverd is tot een pretpark. Vroeger was dit park jachtgebied voor de koningen van Spanje, dus het moet er erg mooi zijn, een bezoek staat nog op het wensenlijstje.

Het park zelf is voor degene die willen bij bruinen, eens met hun tenen in het gras willen wroeten, voor de mensen die een stukje willen rennen en voor de ouders die graag willen slapen 's nachts en hun kinderen uren laten rond rennen. Het zijn vooral naaldbomen, gras en wat heggetjes. Voor de bloemen moet je bij Parque del Retiro zijn, daar ben ik in februari al met Ivo geweest, een heel verhaal zal ik er deze 6 maanden niet over schrijven.

Als je vanuit mij richting het zuiden loopt in het park kom je bij de Egyptische tempel. In 200 voor Christus werd deze tempel, genaamd Templo de Debod, gebouwd in Aswan, in het zuiden van Egypte. Bij de aanleg van de dammen die de Nijl bij Aswan in Egypte afsluiten moest de tempel afgebroken worden. De UNESCO vond dit doodzonde, en Spanje besloot hulp te bieden. Egypte gaf de tempel als een gift aan Spanje.

Ik heb hier heerlijk bij de tempel in het gras gelegen, een boekje gelezen onder de palm struiken. What a life...


IMG 1356

IMG 1357
IMG 1358
IMG 1360
IMG 1361

IMG 1362

IMG 1364

IMG 1365

IMG 1367
IMG 1368

IMG 1369
IMG 1370IMG 1373

 

Share