full screen background image

 

Doei Nederland, Hola España


Zondag 18 augustus 2013

Donderdag 15 augustus 04:30 uur, de wekker gaat, ik had geen problemen met opstaan want voor mij stond er een spannende dag op het programma. Ik denk dat mijn lieve papa en mama en mijn broertjes er wat meer moeite mee hadden, voor hen zou de dag na het uitzwaaien weer net zo zijn als normaal, maar dan met een dochter/zus op afstand...

De vijfde keer dat ik een vliegtuig in zou stappen en de eerste keer alleen. Daar zaten we in de auto richting Eindhoven Airport, met dubbele gevoelens, voor de laatste keer dit jaar krapjes zitten in onze Toyota Rav4 (ligt niet aan onze auto, maar aan de dikke billen van Lothar en mij). Onder het koffie drinken op het vliegveld werden we afgeleid dat ik op moest schieten, want stiekem was het toch al bijna tijd. Snel nog even afscheids foto's maken (kun je die sturen mam? ;) ) en mama troosten terwijl ik zelf ook een brok in mijn keel had. De reis verliep zonder problemen en vertrok precies om 07:00 uur, aan het raam gezeten, naast een jongen die ook een half jaar gaat studeren in Madrid. De metro was ook geen probleem, en om 11:00 uur stond ik al voor het appartement. Snel die lange broek uit, want 36 graden is geen weer voor een Nederlandse outfit.

Maria opende de deur, gaf mij de sleutels, liet mij alles zien in huis. We hadden nog even gekletst en toen moest zij gaan werken, op een nationale feestdag notabene! (Maria-Tenhemelopneming) Wat dus ook betekende dat bijna alles gesloten was, oeps... Laat ik nou net eens geen tandenborstel hebben meegenomen. Maar ik panikeerde te vroeg, het is Madrid, dus in het centrum was alles open. De eerste dag kort samengevat: kamer gepoetst en boodschappen gedaan (probeer alles op die verpakkingen maar eens te vertalen!), en vroeg naar bed.

Wat een nacht... Veel te warm, geen airco, geen ventilator. De uitdaging voor dag 2: een ventilator kopen, en naar de Ikea. Ik had nodig: handdoeken, lakens, geurtjes voor in mijn stinkkast, en een tafellaken voor op mijn glazen tafel. Als een budget shopper heb je daar een hele dag voor nodig, en dat was niet erg, want daar was, jawel, airco! Heerlijk. 's Avonds heb ik bij vrienden van Danny (een gewone Hollander die bij Adriaens Molenbouw heeft gewerkt ;) ) op het dakterras een Chicken BBQ gehad, echt heerlijk gegeten! Daarna zijn we naar een heel groot Metal (muziek) pand gegaan, waar alleen maar Metal kroegen zitten, is zelfs zowat bij mij om de hoek. Ik heb geen foto's gemaakt omdat het zo donker was, maar ik heb het even gegoogled. Klik hier voor Bajos de Argüelles In een woord bizar! Waar komen al die metalheads vandaan!

Eindelijk goed geslapen, applaus voor de ventilator. Op dag drie ben ik een beetje richting centrum gelopen, winkeltjes gekeken, en 's avonds lekker een groot glas cider gedronken bij de Irish pub. Niet veel bijzonders, maar wel een fijne supermarkt om de hoek ontdekt, echt ideaal!

En nu is het vandaag, ik zit hier achter mijn laptop, lekker naar buiten te kijken met de ventilator draaiende, ik kan het wel hebben zo.

Share